Фестивал "Дани Данила Лазовића"

31. октобар - 03. новембар 2018. године

Дом културе "Пиво Караматијевић" Прибој и
Завичајни музеј Прибој

Поздравна реч директора фестивала “Дани Данила Лазовића” Милорада Дамјановића

Пријатељи, љубитељи поезије и уметности,

Добро дошли на шести по реду фестивал “Дани Данила Лазовића”!
Као и сваке године, трудимо се да унапредимо програм, а публици представимо занимљиве садржаје из области домаће културне продукције, али и посебне едукативне и тематске програме.
Овогодишњи фестивал разликоваће се од предходних јер ће бити фокусиран на позоришну уметност у којој је наш бард Данило Лазовић, слободно могу рећи, био један од најбољих.
Баш због тога, овогодишњи слоган фестивала је “Поезија.Млади.Позориште”.
Фестивал ће отворити изложба “Завичај Данилу” и програм “Млади глумци Данилу у част”, док ће у наредним данима публика бити у прилици да ужива у четири изузетне представе, радионици сценског говора и наравно, завршној вечери на којој ће се такмичити студенти из региона и наше земље.
Верујемо да младима морамо дати шансу јер имају шта да кажу. Данило Лазовић је то знао боље од нас и сведочили смо многим причама о томе како је, попут најискренијег пријатеља, увек био ту за сваког младог колегу и колегиницу. Баш због тога, овогодишњи програм богат је глумачким остварењима, махом, младих људи. Њихова остварења свакако ће бити потпомогнута нашим највећим позоришним, телевизијским и филмским звездама!

Драги Прибојци, гости из наше земље и региона, добродошли!

Милорад Дамјановић
Директор фестивала "Дани Данила Лазовића"

 

JoomShaper