Фестивал "Дани Данила Лазовића"

22 - 25. октобар 2019. године

Дом културе "Пиво Караматијевић" Прибој и
Завичајни музеј Прибој

Поздравна реч директора фестивала “Дани Данила Лазовића” Милорада Дамјановића

Пријатељи, љубитељи поезије и уметности,

Добро дошли на седми, по реду, фестивал, „Дани Данила Лазовића“. Овогодишњи фестивал одржаће се од 22. до 25.октобра у Прибоју.
Овогодишњи слоган фестивала је „Поезија су људи“. Можда, баш овај слоган, више него иједан раније, осликава суштину поезије и нашу мисију. Данило Лазовић, бард српског глумишта, чије име, дело и уметничку величину славимо, најбољи је пример за то да су поезија људи. Људи је стварају и људи је говоре, преносећи магију уметности.
Овогодишњи фестивал, баш због тога, окренут је људима, њиховим животима, проблемима, радостима и свему ономе што овај живот чини, таквим какав јесте. У томе је пресудна улога уметности и поезије. Препознати, оплеменити и опоменути да је живот дар, а уметност његов најбољи пријатељ.
Као и прошлих година, публика ће бити у прилици да види врхунска позоришна остварења, присуствује разговорима са најистакнутијим драмским уметницима, прати интересантне радионице и подржи много младих студената из земље и региона који долазе да се надмећу у говорењу поезије у Прибоју, граду поезије.

Драги Прибојци, гости из наше земље и региона, добродошли!

Милорад Дамјановић
Директор фестивала "Дани Данила Лазовића"

 

JoomShaper