Марко Младеновиќ

Факултет драмских уметности Скопље, Северна Македонија

Говориће песму „Псалм за м-лле Лили“, Aca, Karamanova.

Биографија:

Марко Младеновиќ е роден на 15.09.2001 во Куманово. Основно и средно образование завршува во родниот град. Во 2021/2022 година се запишува на Факултет за драмски уметности – Скопје. Студент е во класата на проф. M-р Сузана Киранџиска и асистент M-р Кристина Леловац. Со глума започнува да се занимава од 13 години на аматерско ниво. Има учествувано во неколку аматерски претстави во театарот во родинот град.
Мојот избран придружник е Христијан Ристески, студент од мојата класа.

 

JoomShaper