Сандра Танчева

Факултет драмских уметности у Скопљу, класа проф. Сузане Киранџиске

Биографија:

Сандра Танчева е родена на 26.11.1998 во Велес, Македонија. Во родниот град завршува основно и средно образование. Се запишува на Факултет за драмски уметности во Скопје во 2017/2018. Сега е студент на втора година во класата на редовен професор Д-р. Сузана Киранџиска, асистент М-р. Кристина Леловац.
Со глума се занимава од нејзината 10 годишна возраст на аматерско ниво.
Има освоено три награди на државен рецитаторски натпревар -
Во 2013/2014 во рамките на 36.натпревар по македонски јазик и литература добива прво место.
Во 2016/2017 на истоимениот натпревар добива трето место.
Во 2017/2018 на државниот рецитаторски натпревар “Рацинови средби” добива прво место. Во 2016/2017 во Требиње, Србија, БиХ добива диплома за најдобар актер/актерка, во улогата на Жана(“Дома”)
Учествува на многубројни поетски читања.

 

JoomShaper