Концерт Земунског камерног оркеста са домаћином, глумцем Зораном Пајићем у Дому културе "Пиво Караматијевић"

Земунски камерни оркестар и глумац Зоран Пајић провешће вас кроз узбудљиве композиције, причу о повезаности поезије и музике, али и кроз малу историју музичке уметности у Прибоју.

Земунски камерни оркестар основан је новембра 2004. год. ослањајући се на традицију Земунског гудачког квартета који је тридесет година носио као заштитни знак име “Земунски” и проносио име Земуна на преко 800 концерата. Земунски камерни оркестар наставио је да представља музичке бисере а и да одгаја и развија музичку публику. Са преко сто концерата одржаних у Земуну, Београду, широм Србије и иностранству, препознатљиви су због својих традиционалних (шеснаест) Новогодишњих концерата у сали Дома ваздухопловства у Земуну као и променадних концерата на отвореном, углавном на земунском кеју а наступали су у свим престижним салама у Београду као и у многим местима у Србији и ван ње. Оно што такође карактерише овај ансамбл јесте и то да на сваком концерту имају бар једно дело домаћих аутора која изводе са великим задовољвством и залагењем. У ансамблу су професионални музичари, активни на домаћој музичкој сцени као солисти, чланови оркестара или професори у музичким школама, који имају жељу да одвоје део свог слободног времена и посвете га можда најтежем али и најлепшем пољу музике, камерној музици. Континуирано делују већ осамнаест година са жељом да са својим сталним диригентом Ђорђем Станковићем, донесу праву радост музицирања што ширем броју слушалаца.

 

Ђорђе Станковић

Диригент Земунског камерног оркестра

Дипломирао и магистрирао дириговање на ФМУ у Београду у класи Даринке Матић Маровић. Усавршавао се код маестра Ангела Шурева и Младена Јагушта. Године 2002. учествовао је на Шестом светском симпозијуму о хорској музици у Минеаполису а 2003. био стипендиста УНЕСК-оа на мастер класу за барокну музику у Француској. Исте године изабран је за асистента диригента Дениса Кинија на мастар класу у Њујорку. Године 2005. учествовао је на Седмом светском симпозијуму о хорској музици у Кјоту (Јапан),

Дириговао је домаћим ансамблима (Београдска филхармонија, Уметнички ансамбл војске "Станислав Бинички”, Мешовити хор РТС-а, ансамбл Позоришта на Теразијама, академски хор Шпанац, хор “Браћа Барух”), као и Државним академским Симфонијским оркестром Уљанова (Русија) и Фестивалским оркестром у Њујорку. Од 2003. године ангажован је у Опери Народног позоришта у Београду, тренутно је шеф хора београдске Опере где диригује и опере са редовног репертоара као и диригент у камерној опери Мадленијанум. Од оснивања стални је диригент Земунског камерног оркестра.


Зоран Пајић

Зоран Пајић је завршио Академију уметности у класи професора Предрага Ејдуса.
Представе (избор): „Виктор, или деца на власти“, Народно позориште; „Црвена, самоубиство нације“, Битеф театар; „Сумњиво лице“, Рефлектор театар; „Страх од лептира“, Театар Вук; „Фемкање“, Театар Вук.
Серије: „Јесен стиже дуњо моја“, „У сосу“, „Бела лађа“, „Ружа вјетрова“, „Истине и лажи“, „Југословенка“, „Коло среће“, „Тхе Оутпост“ итд.
Филмови: „Кориоланус“, „Ин сецрет“, „Упркос снегу“, „Подивљали“, „Бледи месец“, „Хере бе Драгонс“ итд.
Добитник је награде за најбољу споредну улогу за лик Лилитх у представи „Црвена, самоубиство нације“ и заједно са Јаном Илић добитник је Златне антене за најбољи глумачки пар у серији „Истине и лажи“.

 


Катарина Тешењи Ковачевски

Концертмајстор Земунског камерног оркестра

Рођена у Београду , основно музичко образовање стекла је у Музичкој школи "Мокрањац" у Београду, у класи професора Ђуле Тешењија. Академију уметности и магистратуру завршила је у Новом Саду у класи професора Уроша Пешића. Била је на специјализацији у Оксфорду, код професорке Като Хаваш и у Будимпешти на Академији "Франц Лист" (1998-2000) код професора Наташе Шош и Петера Комлоша. Усавршавала се и на мајсторским курсевима код Тибора Варге, Едуарда Грача и Минча Минчева. Добитница је многих диплома и награда на фестивалима и такмичењима ученика и студената. Први солистички концерт одржала је са 14 година и од тада концертира по земљи и иностранству. Наступала је у триу са клавиристкињом Биљаном Горуновић и грчким виолончелистом Ангелосом Лаикикисом, и као дуо са Драганом Петковић и Драганом Раић у Скупстини града Београда, Нишу, Новом Саду,Бањој Луци, Панчеву Будимпешти... Снимала је за Радио Београд и Радио Нови Сад. Наступала је као солиста са Симфонијским оркестром РТС(са диригентима Живојином Здравковићем, Станком Јовановићем, Миленом Ињац, Бојаном Судјићем), оркестром Војске Југославије "Станислав Бинички (диригент Павле Медаковић) , Земунским камерним оркестром (диригент Ђорђе Станковић) Нишким симфонијским оркестром (диригенти Дејан Савић, Оливер Балабурски) Нишким камерним оркестром(диригент Милена Ињац),Симфонијским оркестром у Плевену и Бургасу ( Бугарска, диригент Yордан Дафов) као и у Аустрији и Шведској (диригент Милена Ињац). Три године је била концертмајстор Филхармоније младих "Борислав Пашћан“, а као представник Музичке омладине Југославије учествовала је у раду Медитеранског оркестра (Француска 1991-93) и по позиву била члан Филхармоније нација (диригент Јустус Франц,1995-97). По завршетку студија, постала је члан Симфонијског оркестра РТС, где се и сада налази на месту заменика концертмајстора. Од оснивања (2004 год.) концертмајстор је Земунског камерног оркестра а од сезоне 2021-2022 ангажована је као концертмајстор у Позоришту на Теразијама (Београд) а од 2022.год ангажована је као концертмајстор Симфонијског оркестра Црне Горе (Подгорица). Члан је УМУС-а.

 

JoomShaper