Jovana Spasić

Članica žirija Internet konkursa

Јована Спасиќ е родена 26.02.1999 во Куманово, каде што го започнува своето основно образование. На осум годишна возраст прв пат аматерски се среќава со театарот, а на десет годишна возраст се сели во Скопје, каде што го продолжува основното и средно образование. Паралелно аматерски учествува во повеќе претстави во драмски студија и училишни драмски секции. Во 2017 година се запишува на Факултетот за драмски уметности во Скопје, отсек драмски актер, во класата на професор Д-р Сузана Кираџиска и асистент М-р Кристина Леловац.

 

JoomShaper