Изложба „Наших десет година“ У завичајном музеју прибој, отвара десети, јубиларни, фестивал „Дани Данила Лазовић“

 

„Десети по реду фестивал ,,Дани Данила Лазовића'' започеће отварањем пригодне изложбе, као и свих претходних година, у галерији Завичајног музеја Прибој. Изложба је замишљена као својеврсни портрет самог фестивала и представља најзначајније тренутке за протеклих девет година. Кроз документарни низ који чини шездесет и једна фотографија у боји, посетиоци ће бити у прилици да се подсете или запазе развојни пут фестивалских догађања. 

Уочавају се контуре младог, лепог и отменог лика који се зачео ентузијазмом у скромном и пристојном духу. А онда се сваке наредне године оплемењивао и све више истицао своје лепе црте. 

Растао је и дотеривао се једнако како по броју кандидованих такмичара тако и по разноврсности и квалитету програмских садржаја. Позоришне представе, кабареи, монодраме, концерти, едукативне радионице, еминентни ствараоци у улози госта глумца или музичког госта градили су карактер фестивала који већ улази у категорију престижних у Србији. А посебан шарм долази од бројне публике о чему такође сведочи ова изложба.“

Слободанка Клачар, кустос изложе „Наших десет година“

 

JoomShaper