"Не оклевај! Импровизуј" у оквиру програма "Кругови наде"


Представа “Не оклевај! Импровизуј!” истакла се по врло занимљивом театру инпровизације, својој оригналности у оквиру домаће сцене, пожртвованости младих глумаца и њиховог ментора проф.др. Срђана Карановића.

 

О представи:

„Не оклевај! Импровизуј!“ није представа настала по драмском тексту, већ је њен садржај заснован на низу вежби импровизације.

Импровизације су инстинктивне спонтане игре у којима учесници, попут деце, користе своју машту да би се играли и креирали шта год пожеле. Импровизације су начин да се сцене спонтано креирају.
Све што глумци буду изводили на сцени настаће управо тог тренутка пред присутном публиком без икакве претходне припреме. Дијалог, причу, ликове и радњу заједничким ангажманом креираће сами учесници (глумци) кроз развијање импровизације.
Модератор ће по потреби публици објаснити механизме и принципе по којима одређена вежба импровизације настаје и развија се. У одређеним вежбама импровизације модератор ће позвати публику да глумцима предлаже почетне околности, односе између ликова или тему за сцену која би требало спонтано да настане. Док је у конвенционалном позоришту представа претходно припремљена и намењена да се само прикаже публици, у театру импровизације „представа“ настаје у садашњем тренутку, често уз учешће публике која преузима активну улогу „саиграча“ глумаца.
Представа „Не оклевај! Импровизуј!“ изведена је до сада 50 пута на сценама у Београду, широм Србије и Републике Српске и увек је наилазила на одличан пријем код публике.
Учесници у представи су: Богдан Богдановић, Ивана Дудић, Милош Ђуровић, Јелисавета Караџић, Ива Кевра, Душан Матејић, Стефан Радоњић, Бранкица Себастијановић, Анита Стојадиновић

 

JoomShaper